Jumaat, 22 Jun 2012

Kerinduan menulis Blog

Rasanya dah lama aku tak menulis kat blog nie, bukan ape sebenarnya aku tidak berkesempatan untuk mengonline.


Idea untuk menulis memang penuh dengan idea-idea baru tapi tu lah, bila dah muncul idea baru, idea lama dah lupakan, kalau macam nie lah, smpai bila-bila pun penuliasan aku nie tak kan habis,...heheh
Mungin sebab aku sibuk kot, dan kepala aku menjadi sempit untuk menulis semula,..hehhe

Tapi aku akan cuba juga untuk menulis dan memerahkan kepala otak aku nie,
em.,..nanti lau aku senang aku akan masuk kan penuliasan ku sudah hampir siap tu untuk tatapan pembaca semua k,..hehehhe

Kegilaan Artis Korea

Waduh-waduh bagaimana ini!! Hehehe, tetiba je nak speking indon pulak aku ni.
Sebenarnya aku nak cerita sikit ni, pasal artis dari negara lain, bukan indonesia yek kawan-kawan tetapi artis dari negara Korea Selatan ni.




Kalau korang nak tahu pasal negara Korea ni korang boleh tengok kat link nie, http://ms.wikipedia.org/wiki/Korea_Selatan.


Okey, berbalik kepada tajuk kita di atas ni yek, aku rasa dari 100% rakyat malaysia kat negara kita ni, 80% nye adalah peminat artis dari Korea ni.
Kalau tak silap aku tercetusnya kegilaan artis korea ini bermula dari drama Winter Sonata yang dibintangi oleh  Choi Ji-woo and Bae Yong Joon. Sehingga lah cerita korea yang terbaru tahun 2012 ni.


Kenapa kita minat nak tengok cerita korea ni?
Sebabnya korang nak tahu tak,

1- Jalan cerita yang hebat
2- Jalan cerita yang boleh menjatuhkan air mata & senyuman.
3- Debaran & tanda tanya yang selalu dinantikan.
dan yang terakhir sekali..
4- sebab pelakon-pelakon yang dapat menghayati setiap watak dan juga mempunyai wajah yang begitu menarik sekali.


Kenapalah pelakon-pelakon dari Korea tu sungguh tampan dan cantik sekali..hehhe

Okey, bagaimana pulak dengan alunan muzik yang dinyanyikan oleh negara Korea ni, alunan muzik berentak K-POP, selalunya alunan muzik ini di nyanyikan oleh kumpulan anak-anak muda yang mempunyai wajah muka yang sangat hensem dan cute,..hehhe(kalau tak hensem aku pun tak minat) .
Kumpulan yang terdiri dari anak-anak muda ini lah yang membuatkan anak-anak gadis di negara kita ini kegilaan dengan artis korea. Kegeliaan mereka ini sampai sanggup menhabiskan duit untuk membeli lagu-lagu, barang-barang dan menyaksikan konsert artis kegemaran mereka untuk mereka penuhi kehendak perasan mereka itu.

Adakah kegilaan ini dapat dihentikan?

Ini aku sertakan beberapa keping gambar artis dari korea ini ea, korang lihat dan nilai sendirilah kenapa korang meminati mereka ini k,.
BIGBANG

SUPERJUNIOR

WONDERGIRL


Kalau korang nak tengok cerita-cerita korea korang boleh pergi ke sini:-


p/s: sebenarnya aku pun dalam kegilaan kat artis korea ni, terutama sekali kat kumpulan Bigbang nie,..hehehhe